REGISTROVAT

Outfanatic.com

Outfanatic tě propojí s dobrými lidmi
a zážitky tě dostanou častěji do přírody.

Outfanatic.com

Staňte se součástí komunity nadšenců
do sportu v přírodě, najděte si parťáky
a užijte si sportování naplno.

Co, kdy, kde...

Noční stopa Valachy


Datum: So 05. 02. 2022
Místo: hotel Galik v údolí Léskové, Velké Karlovice
Sekce: Běžkování
Typ: Závod
Popis: NOČNÍ STOPA VALACHY je 15 kilometrů dlouhý večerní závod na běžkách klasickou technikou s intervalovým startem. První díl seriálu VALACHY TOUR se uskuteční za tmy, závodníci musí být vybaveni čelovkami.
Web:

valachytour.cz

Čas začátku: 16.00 hod děti, 18.00 hod dospělí
Startovné: 100/200, 500/700 Kč

Víte o změnách? Napište nám!

Zpět na kalendář

 

závod se koná 5. 2. 2022 na okruhu v údolí Léskové ve Velkých Karlovicích o délce 7,5 km (závodníci na 15 km běží okruh 2x). Stopa je strojově upravena.
zázemí, start i cíl NOČNÍ STOPY VALACHY jsou u hotelu Galik.
Závod vede od hotelu Galik po Karlovské magistrále lesem směrem k hotelu Horal. V místech "U Lenina" provedete obrátku o 180 stupňů (bude zde pořadatel a kontrolní bod časomíry) a vrátíte se k hotelu Galik. Galik se objíždí a trasa pokračuje v údolí Léskové směrem do obce na louku pod Lanternou (cca 2 km). Louka se obkrouží ve strojově připravené stopě se pojede směrem zpět ke Galiku a pokračujete do druhého kola. Délka jednoho okruhu je 7,5 km, každý závodník jede okruh 2x!
Pro lepší orientaci je trasa závodu označena červenými reflexními šipkami, reflexními páskami a blikajícími červenými světýlky. V polovině okruhu, tedy v prostoru startu a cíle u hotelu Galik, bude připraveno občerstvení - teplý čaj, ionťák, ovoce, čokoláda.
Závod se koná výlučně klasickou technikou. Bruslení není povoleno. Pořadatelé na trati kontrolují dodržování pravidla o klasice. Nedodržování pravidla znamená diskvalifikace ze závodu.
Každý závodník musí být vybaven čelovkou s nabitými baterkami. Bez zapnuté čelovky nebude žádný závodník vpuštěn na trasu.
Start závodu je intervalový. Závodníci startují po 10 vteřinách v pravidelných intervalech. Časomíra měří přesný čas od startu.
Děti startují hromadně podle věkových kategorií. Časy startu u dětských závodů může pořadatel změnit podle aktuálního počtu přihlášených dětí.
Servis lyží je možný v rámci hlavní sjezdovky Ski areálu Razula. Pokud se podaří zajistit speciální běžkařský servis, bude i přímo v prostoru startu u hotelu Galik. Aktuální informace bude zveřejněna před závodem na webu a facebooku VALACHY TOUR.
Parkování bude možné na centrálním parkovišti u hlavní sjezdovky Razula (do 15:00 za poplatek 100 Kč). Dbejte při parkování pokynů pořadatelů. U hotelu Galik ani v jeho okolí nebude parkování možné. Z parkoviště Razula se k hotelu Galik dostanete na běžkách po trase závodu nebo pěšky po silnici vedoucí k hotelu Galik, cca 300 metrů.
Upozorňujeme, že některá místa na okruhu nevedou přesně po značené běžkařské trase - důsledně si projděte mapu závodu a sledujte značení trati (reflexní šipky, rozvěšené čelovky a naváděcí ploty)!
 
 

Související články

15.03.2018

Kde brát energii pro výkon a jak rychleji regenerovat?

13.03.2018

Jak zlepšit výkon při dlouhém závodě? Správnou hydratací!

08.02.2018

Rituály a pověry ve sportu

Inzerce

Zpět na kalendář

Hledat

Kdo je na Outfanatic.com (3 935 lidí)

Poslední inzeráty

Parťák

Surfskate v Praze

parťačka na sportovní aktivitu

Spolulezkyni

Kolo Praha -> Brno


Banner